Loading...

A Llopart pezsgőház története egészen 1385-re nyúlik vissza, ekkor alapította Bernardus Leopardi. Természetesen ebben az időben még nem pezsgő, hanem bor készült a remek fekvésű szőlők terméséből. A birtok az első közt kapcsolódott a Penedés vidék pezsgőkészítésébe is, az első Llopart cava ugyanis 1887-ben született.

A világ legjobb cavája – Decanter Best in Show

A pincészet azóta is a legelismertebbek közé tartozik, s az évek során nemcsak a lojális helyiek kedvence maradt, hanem a világ is megszerette és számos díjjal jutalmazták. 2017-ben a Legjobb borturizmus-szolgáltatás címét kapta meg a pincészet – a kóstolás a család réges-régi kővillájában, a látványos kisfilm, melyet a pincében vetítenek és a piknik az organikus dűlőkben valóban feledhetetlen –, nemrég pedig óriási sikerben volt részük: 2008-as Ex-Vite cavájukat a 2018-as Decanter World Wine Awards-on 98 pontos értékeléssel Platinum-díjjal jutalmazták, sőt a Best in Show titulust is megkapták – vagyis ez lett a gigantikus brit borverseny legjobb cavája. A legendás, díjnyertes, 60 hónapig érlelt cava a Vino Castillo borkereskedésnél is elérhető!

 

Májusban Llopart-élmény Önnek is!

A nagy presztízsű cavaház 2019 májusában Budapesten is bemutatkozik, Xavier Simal export menedzser két tételt is bemutat majd, a Microcosmos Rosadót és az Imperial Gran Reservát. A Microcosmos brut nature pezsgő, vagyis nem kapott dozázst (egyáltalán nem édesítették, még a brutnél is szárazabb), 85%-ban pinot noir és 15%-ban monastrell házasítása. Biogazdálkodású szőlőből készült, 24 hónapig érlelődött finomseprőn. Egyenletes, folyamatos gyöngyözés, erdei bogyós gyümölcsök illata finom érlelt jegyekkel, hosszú, krémes utóízzel. Ugye érdemes megkóstolni? Január 31-ig még kedvezményes áron lehet Fiesta de Vino belépőt vásárolni!