Loading...

Impozáns középkori kastély, benne kaszinó, a parkolóban luxusautók, a szikrázó nap megcsillan a motorháztetőkön. A kíváncsiskodók benéznek, aztán tovább sétálnak a páratlan gyűjteményt kínáló Convent del Carme kolostorba. Miguel Mateu azért vásárolta meg a monumentális kastélyt és kármelita kolostort 1923-ban, hogy legyen hol elhelyeznie mesés művészeti kollekcióját, na meg persze azért, hogy újra borral töltse meg a már a középkorban is bort adó kastély pincéjét. A múzeumban található egy helyen a világ legtöbb Don Quijote kiadványa több mint 1000 kiadvánnyal 33 nyelven!

 

A pincészet különleges pincelátogatásokat kínál, például kombinálhatjuk a borkóstolót termál fürdőzéssel (mert hogy a pincészethez tartozik a Hotel Golf Perelada Wine Spa), de reggeliként akár dűlőtúrával is a különleges Finca Malaveïna dűlőben borokkal és a hozzájuk illő kolbászokkal, és persze az elmaradhatatlan paradicsommal bedörzsölt, olívaolajjal meglocsolt pirítóssal. A birtok olyan híres törzsvendégekkel büszkélkedhet, mint a katalán festőzseni, Salvador Dalí, akinek a képen a Perelada pincészet rozé cavája látható. Dalí és az alapító Miguel Mateu jó barátok voltak, és gyakran jártak egymás otthonában.

A Perelada Budapesten

A jelenleg 131 hektár szőlőt művelő Castillo Perelada kiállít a Fiesta de Vino május 3-i boreseményen, ahol többek közt kóstolhatjuk Gran Claustro nevű csúcspezsgőjüket, amelyet először 1959-ben Eisenhower amerikai elnök spanyolországi látogatásakor készítettek először, az elnök tiszteletére. A pinot noir (45%), chardonnay (45%) és xarel·lo (10%) házasításával készült cava 24 hónapig érlelődött sepről a kastély pincéjében. 2016-ban Angliában elnyerte az Év Cavája címet. Ugyancsak kóstolható lesz a Duna Palotában a 5 Fincas nevű bor, amely garnatxa (26%), cabernet sauvignon (24%), merlot (21%), syrah (16%), samsó (9%), monastrell (3%) és cabernet franc (1%) házasításából készült és 18 hónapig érlelődött barrique hordóban, melynek fele francia, fele amerikai tölgy.

További információ erről a fantasztikus birtokról