Loading...

A sommelier-k, baristák és mixerek édenkertje a minden évben februárban megrendezett KávéBár bazár szakkiállítás, amely 10. születésnapján minden eddiginél nagyobb programkavalkáddal várja az érdeklődőket. A májusi Fiesta de Vino életérzésbe is belekóstolhatnak a látogatók, a Fiestát szervező Vino Castillo borkereskedés ugyanis két parádés tételt kóstoltat majd standján jövő hétvégén (február 9–10.), a Millenáris Parkban:

  •  Rimarts Brut Reserva Cava

Ez a cava, azaz a spanyol pezsgő a cava vidék szívéből, Penedésből érkezik, a családi pezsgőpincészet pedig a cava fővárosában, Sant Sadurní d’Anoiában található. A kizárólag organikus gazdálkodásból származó szőlő (xarel·lo, macabeu, parellada) kíméletes feldolgozása után készült bort a tirázslikőrrel a Reserva kategóriánál előírt 15 hónap helyett 18 hónapig érlelték palackban, majd minden egyes palackot kézzel degorzsált valamelyik családtag. Elegáns gyöngyözés, friss, virágos és füves illat, krémes, zamatos korty, melyben a 10 gramm maradékcukor csodálatos egyensúlyban van.

  • Neo Sentido, Ribera del Duoro

Az elegáns spanyol vörösborok vidékén, a híres Ribera del Dueróban található az extravagáns Bodegas Neo. Sentido nevű boruk 50–60 éves tőkékről szüretelt, 100% tempranillo szőlőből készült (itt tinta del paísnak hívják), 12 hónapig érlelték barrique hordóban (70% francia és 30% amerikai tölgyből). Robert Parker minden évjáratát 90 pont körül értékelte!

A két remekmű kóstolása mellett Fiesta de Vino belépőt is vehettek – csak a KávéBár bazáron még a januári kedvezményes áron!

Egy belépő – számtalan kóstoló

Hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák egyaránt megjelennek a kiállítók között, s a kóstolások mellett persze vásárolni is lehet. Csúcsminőségű tételek érkeznek az eseményre, s a hazai piac színe-java képviselteti magát. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több, mint negyven kiállító termékeit; kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon. Az elővételes napi és kétnapi belépők február 7-éig kaphatók!

Jegyvásárlás

Bajnokságok, vezetett kóstolók, robotok

A két nap során három országos bajnokság is zajlik majd: –      A hivatásos baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat.–      A „civil” kávésok országos versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket.–      Vasárnap lesz a Magyar Bártender Szövetség szervezésében a Hidegháború – Cold Brew Cocktail verseny, melyet bárkonferencia követ estig. Nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik a KávéBár-hétvégét, sőt még robotok felbukkanására is számíthatnak a látogatók az Enjoy Budapest Café jóvoltából!

Részletes program


 

 

Idén elmarad a Fiesta de Vino

Sajnálattal adjuk hírül, hogy a május 15-ére tervezett Fiesta de Vino budapesti spanyol boresemény – sok más európai boreseményhez hasonlóan – elmarad. A ma kiadott kormányrendelet határozatlan időre megtiltja a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvényeket, így a Fiesta de Vinóra sem kerülhet sor. Mérlegeltünk egy esetleges későbbi időpontra való halasztást, azonban a rendezvény jellegéből adódóan elsősorban a spanyol borokra és a Spanyolországból érkező kiállítókra alapul, az utazás és a közúti szállítás viszont egyaránt bizonytalan kimenetelű a következő hónapokban. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy a következő Fiesta de Vinóra 2021 tavaszán kerülhet sor. A kiállítóinkat és a jegyvásárlóinkat külön emailben is értesítjük. Természetesen minden megvásárolt jegy árát visszatérítjük, illetve azok érvényesíthetőek a 2021-es rendezvényre. Kívánunk mindenkinek kitartást ehhez a nehéz időszakhoz.

A szervezők (Vino Castillo & Nemos Creative)

Budapest, 2020. március 10.