Loading...

Kétfordulós versenyt hirdetünk, amelyre fiatal, 35 év alatti sommelier-k jelentkezését várjuk.

A fődíj egy 3-napos spanyolországi út a Barcelona melletti Penedés borvidékre, a cava fővárosába. A fődíj tartalma: repülőjegy, szállás, étkezés, kísérő / tolmács, minimum 3 pincelátogatás kóstolóval.

Páratlan lehetőség fiataloknak

Épp most zajlott le Magyar Sommelier Szövetség bajnoksága, a Magyar Sommelier Klub bajnoka pedig jövő héten utazik az antwerpeni Világbajnokságra, és úgy tűnik, a sommelier szakma itthon is kezd megbecsült hivatássá válni. A kezdők számára azonban nem könnyű az út, kevés a tanulási lehetőség. Mi most 20 jelentkező számára nemcsak a győzelem és a fődíj elnyerése lehetőségét kínáljuk, hanem fizetett gyakorlási lehetőséget is.

A verseny menete

  1. Ha 35 évnél fiatalabb vagy, van némi tapasztalatod a borok világában, akkor jelentkezz az info@fiestadevino.hu e-mail címen legkésőbb március 15-ig. Csak az első 20 jelentkező vehet részt a versenyen.
  2. Válassz egy bort a Vino Castillo borkereskedés kínálatából, és írd meg nekünk a választott borod nevét. Ha gyakorolni szeretnél, a Vino Castillo webshopjából, illetve a budapesti Dob utca 7. szám alatt található üzletből beszerezheted a választott bort.
  3. Jelenj meg frissen és okosan március 27-én 16 órakor az El Asador de Pata Negra étteremben, ahol egyetlen feladatod lesz: az általad választott bort egy vendégasztalnak bemutatni és illőn szervírozni.
  4. A bemutatód alapján döntenek az asztalnál ülő zsűritagok, és a 20 jelentkezőből 10 versenyző továbbjut a második fordulóra.
  5. Ha a szerencsés 10 közé jutottál, akkor – ugyancsak frissen és okosan – várunk a május 3-i Fiesta de Vino borkóstolóra dolgozni. A feladatod egy vagy két spanyol borászat termékeinek kóstoltatása lesz 12 órától 21 óráig. A munkádért 1400 Ft / órás fizetést kapsz.
  6. A Fiesta de Vino mind az 500 vendége kap egy zsetont érkezéskor, amelyet annak a sommelier-nek adnak, aki szerintük a legjobb munkát végezte, a legalaposabban és érdekesebben mutatta be a kóstolt borokat – ez lesz a közönségszavazásos
  7. A Fiesta de Vino egy fergeteges afterpartival zárul, itt hirdetjük ki a győztest: aki a legtöbb zsetont gyűjtötte, az utazik Spanyolországba!

A verseny szervezője a Fiesta de Vino grandiózus spanyol borkóstoló szervezője, a Vino Castillo borkereskedés, illetve a cavatúrák szakértő utazásszervezője, a Capital of Cava.

 

Idén elmarad a Fiesta de Vino

Sajnálattal adjuk hírül, hogy a május 15-ére tervezett Fiesta de Vino budapesti spanyol boresemény – sok más európai boreseményhez hasonlóan – elmarad. A ma kiadott kormányrendelet határozatlan időre megtiltja a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvényeket, így a Fiesta de Vinóra sem kerülhet sor. Mérlegeltünk egy esetleges későbbi időpontra való halasztást, azonban a rendezvény jellegéből adódóan elsősorban a spanyol borokra és a Spanyolországból érkező kiállítókra alapul, az utazás és a közúti szállítás viszont egyaránt bizonytalan kimenetelű a következő hónapokban. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy a következő Fiesta de Vinóra 2021 tavaszán kerülhet sor. A kiállítóinkat és a jegyvásárlóinkat külön emailben is értesítjük. Természetesen minden megvásárolt jegy árát visszatérítjük, illetve azok érvényesíthetőek a 2021-es rendezvényre. Kívánunk mindenkinek kitartást ehhez a nehéz időszakhoz.

A szervezők (Vino Castillo & Nemos Creative)

Budapest, 2020. március 10.