Loading...

Szereted a borokat? Tudsz róluk beszélni? Képes vagy ügyesen szervírozni egy palack bort? Megtalálod a hangot az emberekkel? A Fiesta de Vino kétfordulós, házi sommelier-versenyével csak nyerhetsz! Élményt, fizetett munkát egy remek rendezvényen, és ha te vagy a legjobb, akkor egy háromnapos madridi utat sok-sok borral! A tavalyi győztes, Evans Victoria, a Caviar & Bull head sommelier-je már túl van megérdemelt spanyol útján, vajon ki lesz az idei győztes?

Fontos információk, dátumok

– Jelentkezési határidő: március 20. Az első 20. jelentkezőt tudjuk fogadni.
– Jelentkezés: info@fiestadevino.hu
– Az első forduló időpontja: március 25., 16.00–18.00

Helyszín: Miele Aktív Konyha (Budapest, Alsó Törökvész út 2.)

– A második forduló időpontja: május 15., 12.00–21.00

Helyszín: Fiesta de Vino, Stefánia Palota (Budapest, Stefánia út 34–36.)

– Nevezési díj nincs.
– Az első fordulóhoz a bemutatandó spanyol bort a szervezők biztosítják. Az esetleges gyakorláshoz viszont a versenyzőnek magának kell biztosítania a bort.
– A második forduló idejére a szervezők munkadíjat fizetnek a továbbjutott versenyzőknek. (9 óra, 1400 Ft / óra).

Kik jelentkezzenek?

Minden fiatal és lelkes borkedvelő jelentkezhet, sommelier végzettség, illetve vendéglátós munkakör nem szükséges. Viszont csak olyan versenyzők jelentkezzenek, akik mindkét fenti időpontban szabaddá tudják tenni magukat.

A verseny menete

Az első fordulón a versenyzők bemutatnak és szervíroznak egy választott spanyol bort a Vino Castillo borkereskedés (Dob utca 7.) kínálatából. A versenyzők fele jut tovább, a továbbjutókat az asztaloknál ülő vendégek szavazzák meg. Az asztaloknál újságírók, véleményformáló szakemberek kapnak helyet.

A második fordulón a továbbjutott, maximum 10 versenyző kap egy-egy pozíciót, feladata egy borászat borainak kóstoltatása. A borászatokat sorsolással osztjuk ki. A rendezvény vendégei belépéskor kapnak egy-egy zsetont, ezzel szavaznak a versenyben lévő sommelier-kre. A rendezvény végén összeszámolják a zsetonokat, a győztes az, aki a legtöbb zsetont gyűjti. További információ a rendezvényről:

www.fiestadevino.hu

A győztes díja

A legtöbb zsetont összegyűjtő versenyző egy háromnapos madridi utat nyer 2020. október 26–28-ára. A nyeremény tartalmazza a repülőjegyet Budapestről Madridba és vissza, szállást két éjszakára, étkezéseket, belépőt a Guía Peñín “XXI Salón de los Mejores Vinos de España” kóstolóra, kíséretet, idegenvezetést a három napra. A nyeremény nem átruházható.

 

Idén elmarad a Fiesta de Vino

Sajnálattal adjuk hírül, hogy a május 15-ére tervezett Fiesta de Vino budapesti spanyol boresemény – sok más európai boreseményhez hasonlóan – elmarad. A ma kiadott kormányrendelet határozatlan időre megtiltja a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvényeket, így a Fiesta de Vinóra sem kerülhet sor. Mérlegeltünk egy esetleges későbbi időpontra való halasztást, azonban a rendezvény jellegéből adódóan elsősorban a spanyol borokra és a Spanyolországból érkező kiállítókra alapul, az utazás és a közúti szállítás viszont egyaránt bizonytalan kimenetelű a következő hónapokban. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy a következő Fiesta de Vinóra 2021 tavaszán kerülhet sor. A kiállítóinkat és a jegyvásárlóinkat külön emailben is értesítjük. Természetesen minden megvásárolt jegy árát visszatérítjük, illetve azok érvényesíthetőek a 2021-es rendezvényre. Kívánunk mindenkinek kitartást ehhez a nehéz időszakhoz.

A szervezők (Vino Castillo & Nemos Creative)

Budapest, 2020. március 10.